Met bus en boot naar Taman Negara
Door: Peter en Tineke
Blijf op de hoogte en volg Peter en Tineke
28 Januari 2012 | Maleisië, Kuala Lumpur
Maar, er is wederom geen reservering op onze naam en er wordt ons gevraagd om te betalen. We leggen uit dat de travel agency wel degelijk zal hebben betaald. We komen in ieder geval op de buslijst te staan maar we gaan wel contact zoeken met NRV. We hebben ook het nummer van de lokale agent maar aangezien het pas 8 uur is, is het kantoor nog niet open. NRV neemt op, ook al is het 1 uur 's ochtends. Zij gaan het uitzoeken en zullen terugbellen. Ook de lokale agent belt nog en die laten we met het incheck kantoortje bellen. Zo komt allles in orde. We hebben nog de tijd en zien aan de overkant een soort vlooienmarkt a la Koninginnedag. Wat een troep zeg, van opladers, oude mobiele telefoons, kleding tot oude schoenen met gaten erin. Look sir, this is your size ...... Nou, echt niet haha.
We reizen in de bus met een internationaal gezelschap uit o.a. Italie, Singapore, Duitsland en Amerika.
Om 8.15 vertrekken we voor een kleine drie uur durende busrit.
Bij Kuala Tembeling aangekomen mogen we wederom inchecken, nu voor de boot. Hier krijgen we papieren en deze papieren moeten we buiten aan de overkant bij een ander kantoortje laten zien en daar moeten we 7 ringgit (? 1,75) betalen voor onszelf (toeristenbelasting?) en voor het meenemen van een fotocamera. Weird!
We eten een tosti en om 14.00 uur zitten/ hangen we in de boot die door het regenwoud gaat varen. De koffers gaan achterin de boot. Na 2,5 uur varen komen we aan bij de oever van het nationale park Taman Negara. We krijgen wat uitleg en uiteraard ook over de excursies die er te doen zijn.
Dezelfde avond is al een nightsafari en daar gaan we mee.
Ons hotel Traveller's Home ligt in het dorpje en een shuttlebusje pikt ons op. We worden hartelijk verwelkomd en krijgeneen softdrink aangeboden. Uitleg wordt gegeven over de keuken, je kunt alles zelf pakken van thee, koffie tot softdrink. All inclusive. In deze keuken is ook het diner met z'n allen aan een grote tafel.
Ons chaletje ligt in een tuin met fruitbomen: mango en rambutan. Het is wel heel eenvoudig, maar ons programma is zo gevuld dat we er alleen maar zullen slapen.