Riga, Letland
Blijf op de hoogte en volg Peter en Tineke
07 Augustus 2018 | Letland, Riga
Na een overvloedig ontbijt met niet alleen een omelet met kaas (Tien) en een uitsmijter (Peter), maar ook heerlijk vers fruit, checken we uit.
De lieve man die ons gisteren heeft geholpen om het zand van de fietsen af te spuiten, loopt toevallig rond en zwaait ons uit.
We blijven nu op de A9, een tweebaans weg waar 90 km. de max is.
De afstand naar Riga is zo'n 180 km. Ook deze weg is helaas saai.
In Riga checken we in in het Autosole Riga Hotel, met private en afgesloten parking. Dat voelt goed, want we zitten toch in een drukke woonwijk met veel oude flatgebouwen en een auto die we niet helemaal uitpakken voor 2 nachtjes.
We hebben een leuke studio met keuken, begane grond met terrasje.
Het is fantastisch weer, droog, half bewolkt en 26 graden.
We pakken de fietsen en gaan de oude stad Riga in, zo'n 3,5 km verder.
Er is een fietspad, maar af en toe moeten we over een trottoir dat gedeeld wordt met fietsers en wandelaars. De oude stad is wat minder fietsvriendelijk met allemaal kleine keitjes.
Wel heel gezellig hier, terrasjes, ijskarretjes (ik kan je nu uit ervaring vertellen dat het heerlijk ijs is ;) ), mooie gebouwen. We bezoeken de kathedraal en kloostergang. We zien een mooi groot plein met door tig verschillende landen geschilderde beren. En de rest laten we voor morgen, want dan hebben we nog een dag hier.
Supermarkt opgezocht en wat tapas gekocht voor vanavond. We vinden de bevolking hier nog niet zo aardig, iedereen heeft haast en botst tegen je op........ of ligt het aan ons omdat wij nu juist alle tijd hebben?
08 Augustus 2018 - 08:41
Lucienne:
Ik lees ook weer mee hoor! Leuk om zo op de hoogte te blijven. Veel plezier verder!
08 Augustus 2018 - 19:47
Peter En Tineke :