Kayak!
Blijf op de hoogte en volg Peter en Tineke
01 Februari 2016 | Thailand, Ko Samui
Zoals gezegd, vroeg op. Even ontbijten en om 7.15 uur met een busje naar de haven waar we een half uur later op een bootje stappen met zo'n 75 man ongeveer. Kosten voor deze excursie: 1700 bhat.
Op de boot krijgen we nog eens een klein ontbijtje ..... Pff.
We gaan naar het Angthong National Marine Park. Het is twee uur varen en dan stopt de boot en gaan we over in kayaks. Wow, geweldig, zo'n drie kwartier op het water onder rotsen door en door kloven, fantastisch!
Hierna leggen we de kayak bij een strandje op het eiland Koh Mae Koh, waar we een kleine beklimming doen met uitzicht op een mooie groene lagune genaamd Talae Nai. Deze lagune is totaal omringd door bergen en jungle.
De andere kant opkijkend krijg je een prachtig uitzicht over het strand en zee.
Ondertussen worden de kayaks aan een grote lijn naar de boot getrokken en wijzelf worden met longtailbootjes naar de boot vervoerd.
Lunchtijd: rijst (what else?) met kip en loempia en groente. Ananas en watermeloen (what else? Water, sprite, cola, koffie en thee zijn inclusief.
Hierna varen we weer een stukje en gaan we wederom met een longtailboot naar een ander eiland en wel Wua Ta Lap eiland, het grootste eiland van Angthong. Hier zijn de opties: 500 meter berg beklimmen langs een touw en vereiste schoenen met goed profiel, dus al zouden we willen (not), dit valt af want wij zijn op flipflops zoals hier wordt gezegd. Of 45 minuten wandeling door en grot met stalagtieten enz. Of snorkelen, zwemmen, luieren. Wij kiezen voor de optie snorkelen. Er is alleen niet zoveel te zien, het water is veel te troebel. Er is verder een kleine camping 4 tentjes) en een paar huisjes, een restaurant en first aid. Na anderhalf uur gaan we weer terug op de boot en twee uur varen later zijn we bij de haven. Hier staat ons busje en om 17.30 uur zijn we weer in ons schoongemaakte bungalowtje. Superleuke dag!!!!!
Douchen, al het zand, zout en zonnecreme er weer af, ff chillen en beneden in het restaurant aan het strand klein hapje eten. Morgen eens kijken hoe het met Peter gaat, anders gaan we toch even langs een dokter. Hij heeft niet veel gegeten en heeft erge last van darmkrampen.........